Kamnoseštvo KORPAR

Pojdi na vsebino

Glavni meni:
Kamnoseštvo Korpar je družinsko podjetje, ki se ukvarja z obdelavo ter montažo naravnega kamna in katerega tradicija sega v leto 1955.
Ukvarjamo se predvsem z izdelavo nagrobnikov, ki jih izdelujemo individualno glede na vaše želje in potrebe, saj se posvetimo vsakemu izdelku posebej.Seveda pa se ukvarjamo tudi z izdelavo ostalih izdelkov iz naravnega kamna kot so okenske police, stopnice, mize, kopalniški, gostinski ter kuhinjski pulti, obloge kaminov, obnovo ter izdelavo napisov ter ostalih izdelkov iz naravnega kamna.

                                                                                                                                                                                                                                         
Kamen je trdna, naravna snov, ki je nastala iz enega ali več mineralov. Obstaja na tisoče vrst kamna, ki so bili izkopani skozi stoletja. Kamnolomi se nahajajo po vsem svetu. Večina naravnega kamna prihaja iz Italije, Španije, Turčije, ZDA, Mehike, Kitajske, Tajvana, Indije, Grčije, Kanade, Francije in Brazilije.

Kamen vsebuje naravne kristale. Ti kristali odbijajo svetlobo in tako se zagotovi sijaj na površini.


Nujno je natančno poznati vrsto kamna, ki ga je treba ohraniti. Kamen je naravna snov, zato lahko različne kemikalije za čiščenje pustijo na kamnu nezaželene učinke.
Imena kamna so ponavadi sestavljena iz dveh besed. Prvi del opisuje barvo kamna, drugi pa kje je bila kamnina izkopana.


" Kamnu dajemo obliko " 
 
Nazaj na vsebino | Nazaj na glavni meni